Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση 600/2015

Ληψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης κατ’ άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011 από την εταιρία με την επωνυμία «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία», με διακριτικό τίτλο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», σχετικά με την απόκτηση του 60% της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

Απόφαση 600/2015
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 600/2015 
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 22α Ιανουαρίου 2015
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Είδη Αγοράς Σούπερ-Μάρκετ
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Φάση Ι (άρθρο 8 παρ. 3 ν. 3959/2011)
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες Ι & Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ελεγχόμενη/-ες ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περίληψη Απόφασης  

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, αποφάσισε ομοφώνως και σε φανερή ψηφοφορία να εγκρίνει, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση του ελέγχου μέσω της απόκτησης του 60% των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» από την εταιρία με την επωνυμία «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗΣ ΑΝΏΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ.

Η υπό εξέταση συγκέντρωση αφορά στις αγορές: (α) λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε επίπεδο διανομής, η οποία από γεωγραφική άποψη ορίζεται ανά νομό Αττικής, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, (β) εφοδιασμού ειδών σούπερ μάρκετ, η οποία από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και (γ) χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, η οποία από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. ». Δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!