Αγγελική Κανελλοπούλου

Αναπληρωματικό Μέλος

Δικηγόρος, LL.M, MBA

Αγγελική Κανελλοπούλου Ιωαννίδου

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είναι Δικηγόρος με ειδίκευση στα θέματα Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού.

Ασχολείται ενεργά με το Δίκαιο του Ανταγωνισμού για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει χειριστεί πάνω από 40 υποθέσεις ενώπιον των Αρχών Ανταγωνισμού της Ελλάδας (ΕΑ και ΕΕΤΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλειάδας χωρών στο εξωτερικό (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Β.Μακεδονία, Αλβανία, Κόσοβο).

Επιπλέον έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων συμμόρφωσης με τους κανόνες του Ανταγωνισμού, την διαμόρφωση εμπορικών πρακτικών σύμφωνα προς τις σχετικές δεσμεύσεις και την διενέργεια προληπτικών ελέγχων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια των ετών 2007–2009, διετέλεσε επίσης επιστημονική συνεργάτις σε θέματα Δικαίου του Ανταγωνισμού στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, απ’ όπου αποκόμισε σημαντική εμπειρία στον κλάδο της απελευθέρωσης αγορών με πρώην κρατικά μονοπώλια και στις αγορές των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

Η επαγγελματική της εμπειρία καλύπτει επίσης εξαγορές, συγχωνεύσεις & κοινοπραξίες, συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας και διεθνές εμπόριο, καθώς και θέματα Δικαίου Προστασίας του Καταναλωτή και Τηλεπικοινωνιών.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (LL.M) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστημίου του Essex, Αγγλίας και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) από το ALBA Graduate Business School.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!