Εσωτερική αναφορά του ν. 4990/2022 

Αν είσαι εργαζόμενος ή πρόσωπο που έχεις εργασιακή σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού (πρόσωπα του άρθρου 6 του ν. 4990/2022) μπορείς να υποβάλλεις αναφορά σχετικά με παραβιάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4990/2022 (Α’ 210) στην Υπεύθυνη Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (ΥΠΠΑ) της Ε.Α..  

Οι εσωτερικές αναφορές δύνανται να υποβληθούν στην ΥΠΠΑ της Ε.Α. μέσω των ακόλουθων καναλιών:

  • Εγγράφως
    • υποβολή αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά (Κότσικα 1Α, Αθήνα 10434), στην έδρα της Ε.Α., σε κλειστό φάκελο που φέρει την ένδειξη «Υπόψη Υ.Π.Π.Α.» ή «Εσωτερική Αναφορά του ν. 4990/2022» ή άλλη ένδειξη που να υποδηλώνει ότι η αναφορά εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4990/2022 που αφορούν τον εσωτερικό δίαυλο της Ε.Α., ώστε αυτή να δρομολογείται απευθείας στην Υ.Π.Π.Α. της Ε.Α., ή 
    • με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υ.Π.Π.Α. της Ε.Α. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
  • Προφορικά:
    • μέσω προσωπικής σας συνάντησης με την Υ.Π.Π.Α., η οποία διενεργείται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία του σχετικού αιτήματός σας, το οποίο μπορείτε να υποβάλετε προφορικώς ή γραπτώς στην Υ.Π.Π.Α.. Στην περίπτωση αυτή, τηρούνται πλήρη και επακριβή πρακτικά της συνάντησης, τα οποία εν συνεχεία θα έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε και να διορθώσετε.
    • μέσω τηλεφώνου, καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή 2108809326 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 έως 16:30).Στην περίπτωση αυτή, η αναφορά σας θα ηχογραφηθεί και θα μεταγραφεί πλήρως και επακριβώς σε έγγραφο, το οποίο εν συνεχεία θα έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε και να διορθώσετε.

Περαιτέρω πληροφορίες για τις εσωτερικές αναφορές μπορείτε να βρείτε στις Συχνές Ερωτήσεις για Εσωτερικές Αναφορές του ν. 4990/2022.

Η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων για τον Εσωτερικό Δίαυλο Αναφορών της Ε.Α. είναι διαθέσιμη εδώ.