Χαρά Νικολοπούλου

Αντιπρόεδρος της Ε.Α.

Δικηγόρος LL.M, MSc (Economics)

Καλλιόπη Μπενετάτου

Η Χαρά Νικολοπούλου είναι νομικός και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2022 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στην εφαρμογή του δικαίου ανταγωνισμού έχοντας χειριστεί δεκάδες υποθέσεις, καρτέλ, κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και ελέγχου συγκεντρώσεων στους περισσότερους επιχειρηματικούς κλάδους.

Έχει υπηρετήσει σε σειρά θέσεων ευθύνης στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ως Διευθύντρια, ως Προϊσταμένη Τμημάτων της Διεύθυνσης Νομικής Τεκμηρίωσης και ως υπεύθυνη για τις διεθνείς σχέσεις της Ε.Α.

Πριν την πρόσληψή της στην ΕΑ δούλεψε ως νομικός σε θέση δικαίου ανταγωνισμού στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ως δικηγόρος ανταγωνισμού επί σειρά ετών σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες και ως ασκούμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα LL.M (Corporate and Commercial Law) από το University College London και μεταπτυχιακό δίπλωμα οικονομικών Master of Science in Economics (Economic Regulation and Competition) από το τμήμα Οικονομικών του City University στο Λονδίνο.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά και έχει βασική γνώση γερμανικών.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!