Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009

Απόφαση 448/2009

Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 4β του Ν. 703/77, όπως ισχύει, της απόκτησης από την εταιρεία μετην επωνυμία «Aspis Holdings Public Company Ltd» μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 92,71% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Proton Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία».

Απόφαση 448/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 448/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 4η Ιουνίου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Πρωτασφαλίσεις Ζωής, Γενικές Πρωτασφαλίσεις κατά Κινδύνων Ζημιών, Αντασφαλίσεις
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 4δ ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Διατάζει Χωρισμό της Υποθέσεως - Επιτρέπει υπό Όρους την Συγκέντρωση
Γνωστοποιούσα/-ες ASPIS HOLDINGS PUBLIC COMPANY L.T.D.
Ελεγχόμενη/-ες PROTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περίληψη Απόφασης  

Τα συμμετέχοντα στη γνωστοποιηθείσα πράξη μέρη δραστηριοποιούνται από κοινού μόνο στον ασφαλιστικό κλάδο, στον οποίο διακρίνονται τρεις ξεχωριστές σχετικές αγορές: (α) αγορά πρωτασφαλίσεων ζωής, (β) αγορά γενικών πρωτασφαλίσεων κατά των κινδύνων ζημιών, (γ) αγορά αντασφαλίσεων.

Από τις ως άνω αναφερόμενες σχετικές επιμέρους αγορές προϊόντος, εκείνη στην οποία δραστηριοποιούνται και οι δύο συμμετέχουσες στην υπό εξέταση συγκέντρωση επιχειρήσεις είναι η αγορά πρωτασφαλίσεων ζημιών. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί επηρεαζόμενη αγορά, λόγω του χαμηλού συνολικού μεριδίου των δύο επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη γνωστοποιηθείσα πράξη. Αναφορικά με τις αγορές πρωτασφαλίσεων ζωής και αντασφαλίσεων, όπου συμμετέχει μόνο η ASPIS, αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν επηρεαζόμενες αγορές, λόγω του χαμηλού μεριδίου αυτής στις εν λόγω αγορές. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν υπάρχουν επηρεαζόμενες αγορές στην υπό εξέταση συγκέντρωση. 

Σχετικά με τη δυνατότητα της υπό κρίση συγκέντρωσης να περιορίσει τον ανταγωνισμό, τόσο στη σχετική αγορά όπου παρουσιάζεται συνένωση μεριδίου, όσο και στις σχετικές αγορές που δεν παρατηρείται συνένωση μεριδίου, τα μερίδια αγοράς των εταιριών που εμπλέκονται στην υπό κρίση συγκέντρωση δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Κατά συνέπεια, εκτιμήθηκε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στην εθνική αγορά ή σε ένα σημαντικό σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών τμήμα της.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!