Δευτέρα, 25 Μαϊος 2009

Απόφαση 445/2009

Λήψη απόφασης επί της από 10.4.2009 (αριθ. ημ. πρωτ. […]) προηγούμενης γνωστοποίησης, κατ’ άρθρο 4β ν.703/77, της απόκτησης από την εταιρεία ALAPIS ΑΒΕΕ αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας ΜΕΝΤΙΜΕΚ Α.Ε.

Απόφαση 445/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 445/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 25η Μαϊου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Ιατροτεχνολογικά Ορθοπεδικά Προϊόντα
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 4δ ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες

ALAPIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ , ΧΗΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ελεγχόμενη/-ες

ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΝΤΙΜΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Περίληψη Απόφασης  

Η υπόθεση αφορά κατά κύριο λόγο τις εξής σχετικές αγορές προϊόντος: α) φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση, β) μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων (OTC), γ) χονδρικού εμπορίου φαρμάκων και παραφαρμακευτικών ειδών προς φαρμακεία, δ) ιατροτεχνολογικών διαγνωστικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού, ε) κτηνιατρικών προϊόντων, στ) καλλυντικών προϊόντων, ζ) απορρυπαντικών προϊόντων, η) βιολογικών προϊόντων, θ) παροχής υπηρεσιών διανομής, παραγωγής για λογαριασμό τρίτων και διοικητικών υπηρεσιών προς φαρμακευτικές εταιρίες.

Ως σχετική γεωγραφική αγορά θεωρήθηκε για όλες τις επιμέρους σχετικές αγορές προϊόντων που αφορά η παρούσα υπόθεση το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, περιοχή στην οποία τα μέρη και οι ανταγωνιστές αυτών, πωλούν τα προϊόντα τους υπό επαρκώς ομοιογενείς συνθήκες ανταγωνισμού.

Στην υπό κρίση περίπτωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές, δεδομένου ότι από τα προσκομισθέντα και τα διαθέσιμα στην υπηρεσία στοιχεία δεν πληρούται το κριτήριο του 15% (μεριδίου αγοράς) σε οριζόντια σχέση ούτε και το κριτήριο του 25% σε κάθετη σχέση (αγορές προηγούμενων ή επόμενων σταδίων παραγωγικής/εμπορικής δραστηριότητας) μεταξύ των συμμετεχουσών στη συγκέντρωση επιχειρήσεων.

Η Ε.Α. (Τμήμα Α) από την αξιολόγηση και συνεκτίμηση των στοιχείων σχετικών με τη διάρθρωση και λειτουργία της σχετικής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της γεωγραφικής αγοράς, τα μερίδια σε αυτήν των συμμετεχουσών στη συγκέντρωση εταιριών, την οικονομική τους δύναμη, τη μη ύπαρξη νομικών ή πραγματικών εμποδίων εισόδου στην αγορά, τη δυνατότητα επιλογής των προμηθευτών και των χρηστών από τις εταιρίες και από άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, την πρόσβασή τους στις πηγές εφοδιασμού ή στις αγορές διάθεσης των προϊόντων, τα μερίδια των μερών στην αγορά που δε φαίνεται να οδηγούν στη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης αυτών, το συμφέρον των καταναλωτών και τη λειτουργία γενικώς του ανταγωνισμού, επέτρεψε τη συγκέντρωση καθόσον δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις επιμέρους σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!