Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Απόφαση 430/2009

Λήψη απόφασης επί της αίτησης για έκδοση αρνητικής πιστοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 703/77 σχετικά με σύμβαση εμπορικής αντιπροσώπευσης μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε.» (εφεξής ΟΠΑΠ) και 5.290 πρακτόρων του Οργανισμού.

Απόφαση 430/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 430/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 30η Ιανουαρίου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Τυχερά Παίγνια
Αντικείμενο Απόφασης Αίτημα Χορήγησης Αρνητικής Πιστοποίησης
Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 11 ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Χορηγεί αρνητική πιστοποίηση
Γνωστοποιούσα/-ες ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΕΡΟΥ Α.Ε. 
Περίληψη Απόφασης  

Λήψη απόφασης επί αίτησης για έκδοση αρνητικής πι­στοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 703/77 σχετικά με σύμβαση εμπορικής αντιπροσώπευσης με­ταξύ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ΟΠΑΠ) και 5.290 πρακτόρων του Opγαvισμού. Η εν λόγω αίτηση αφορούσε σε σύμβαση εμπορικής αντιπροσώπευσης μεταξύ αυτού και 5.290 πρακτόρων του OΠΑΠ (εγγεγραμμένων μέχρι και την 4η Αυγούστου 2008). Κατά την εκτίμηση της η Επιτροπή προέβη στην θεώρηση των εν λόγω συμβάσεων και κυρίως στους όρους οι οποίοι αφορούσαν συνοπτικά το αντικείμενο της σύμβασης και τη διάρκεια της, τον εξοπλισμό του καταστήματος, την υποχρέωση της επιμόρφωσης του προσωπικού, την προμήθεια των προϊόντων, την εδαφική περιοχή, την αποκλειστικότητα και τον ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Εξέτασε ακόμη κατά τα ανωτέρω τα όποια ζητήματα τα οποία σχετίζονταν με την οικονομική, λογιστική και εμπορική οργάνωση του καταστήματος, τις διαφημιστικές δαπάνες για την προώθηση των προϊόντων του ΟΠΑΠ, τη μετασυμβατική απαγόρευση του ανταγωνισμού και το καθεστώς συνεργασίας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αφού διέκρινε ανάμεσα σε γνήσιο και μη γνήσιο εμπορικό αντιπρόσωπο, θεώρησε ότι, εφόσον οι πράκτορες του OΠΑΠ δεν αναλαμβάνουν συγκεκριμέ­νους επιχειρηματικούς κινδύνους, συνιστούν γνή­σιους εμπορικούς αντιπροσώπους του. Κατά συνέπεια η Ε.Α. εκτίμησε ότι οι πράκτορες του OΠΑΠ δεν απο­τελούν επιχειρήσεις σύμφωνα με το δίκαιο του αντα­γωνισμού και άρα η υπό κρίση σύμβαση δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ν. 703/1977 και χορήγησε αρνητική πιστοποίηση.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!