Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση 592/2014

Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 4657/24.6.2014 γνωστοποίησης συγκέντρωσης κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 - 3 του ν. 3959/2011 που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» α) των περιουσιακών στοιχείων κυριότητος της CITIBANK ΙNTERNATIONAL PLC που απαρτίζουν τον κλάδο λιανικής τραπεζικής που διατηρεί η τελευταία στην Ελλάδα και β) του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρίας DINERS CLUB OF GREECE FINANCE COMPANY S.A.

Απόφαση 592/2014
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 592/2014
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 30η Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Λιανική και Επιχειρηματική Τραπεζική, Έκδοση και Αποδοχή Καρτών, Διάθεση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Φάση ΙΙ (άρθρο 8 παρ. 6 ν. 3959/2011)
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
Ελεγχόμενη/-ες

1. CITIBANK ΙNTERNATIONAL PLC

2.  DINERS CLUB OF GREECE FINANCE COMPANY S.A.

Περίληψη Απόφασης  

Έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. επί των περιουσιακών στοιχείων κυριότητος της CITIBANK ΙNTERNATIONAL PLC που απαρτίζουν τον κλάδο λιανικής τραπεζικής που διατηρεί η τελευταία στην Ελλάδα και του επί του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρίας DINERS CLUB OF GREECE FINANCE COMPANY S.A.

Έτσι, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθμ. 592/2014 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» α) των περιουσιακών στοιχείων κυριότητος της «CITIBANK ΙNTERNATIONAL PLC» που απαρτίζουν τους κλάδους λιανικής τραπεζικής και επιχειρηματικής τραπεζικής προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες διάθεσης αμοιβαίων κεφαλαίων και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που διατηρεί η τελευταία στην Ελλάδα και β) του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρίας «DINERS CLUB OF GREECE FINANCE COMPANY S.A.». 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!