Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο διανομής Τύπου – Δεύτερες Απόψεις ΕΑ

Θέμα: Κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο διανομής Τύπου – Δεύτερες Απόψεις ΕΑ

Σε συνέχεια των πρώτων Απόψεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) (βλ σχετικά εδώ) και των απόψεων που υπεβλήθησαν στη δημόσια διαβούλευση (βλ σχετικά εδώ) η ΕΑ, βάσει του άρθρου 11 (3) Ν. 3959/2011, δημοσιεύει τις δεύτερες Απόψεις της με τις οποίες διαπιστώνει ξανά ότι, και μετά τη διενέργεια της διαβούλευσης, στο συγκεκριμένο κλάδο δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και ανακοινώνει συγκεκριμένα μέτρα για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού.  

Για το κείμενο των δεύτερων Απόψεων βλ εδώ.

Στο πλαίσιο της κανονιστικής παρέμβασης στη διανομή Τύπου και κατόπιν της δημοσίευσης των δεύτερων Απόψεων της ΕΑ κηρύσσουμε την έναρξη της 2ης δημόσιας διαβούλευσης, διάρκειας 30 ημερών,  προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να εκθέσει τα σχόλια, τις θέσεις και τις παρατηρήσεις του αναφορικά με τα προτεινόμενα μέτρα. 

Το κείμενο των δεύτερων Απόψεων της ΕΑ εξετάζει τα ακόλουθα μέτρα: 

  • Αλλαγή Εταιρικής Διακυβέρνησης
  • Σινικά Τείχη
  • Εκπόνηση Πολιτικής Ουδετερότητας
  • Συμβουλευτική Επιτροπή
  • Πρότερη γνωστοποίηση μεταβολών μετοχικής σύνθεσης του Πρακτορείου διανομής
  • Κώδικα Συμπεριφοράς
  • Ορισμός Εντολοδόχου
  • Συλλογικές Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκδοτικών επιχειρήσεων και Πρακτορείου διανομής ή/και μεταξύ τελικών σημείων πώλησης και Πρακτορείου διανομής
  • Δημιουργίας κοινής επιχείρησης (JV)
  • Ρύθμιση Φυσικού Μονοπωλίου

Η ΕΑ στις Απόψεις της αξιολογεί τα ανωτέρω μέτρα και προκρίνει εκείνα τα οποία, βάσει άρθρου 11(3) Ν. 3959/2011, θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαία, πρόσφορα και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στη διανομή Τύπου. 

Δημόσια Διαβούλευση:
Η 2η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από την 6.10.2021 έως και την 8.11.2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους γραπτώς και επώνυμα ηλεκτρονικά (σε επεξεργάσιμη μορφή) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την 8.11.2021. Οποιεσδήποτε απαντήσεις πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας ή/και τροποποιήσεις απαντήσεων στη δημόσια διαβούλευση δεν θα γίνονται δεκτές. 

Για την περίληψη των υποβληθεισών απόψεων βλ. εδώ.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!