Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου - Ομάδα Κρούσης κατά αντιανταγωνιστικών πρακτικών λόγω Covid-19

Θέμα: Σύσταση Ομάδας Κρούσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση πιθανών  στρεβλώσεων  στον ανταγωνισμό λόγω της πανδημίας Covid -19

H Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) στην παρούσα συγκυρία που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να επέμβει, όπου χρειάζεται,  ως αρμόδια για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγιούς ανταγωνιστικής δομής της αγοράς, της προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και την οικονομική ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό η ΕΑ με απόφαση του Προέδρου της 20ης Μαρτίου 2020, προέβη στη σύσταση ειδικής ομάδας κρούσης Covid-19_Competition. Έργο της ομάδας κρούσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των πολιτών, σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου του ανταγωνισμού, υπό την μορφή δελτίων τύπων και ερωταπαντήσεων, η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις έρευνες της Ε.Α. σε νευραλγικούς αυτήν την περίοδο επιχειρηματικούς κλάδους, η ενημέρωση του κοινού για διαδικαστικά θέματα λειτουργίας της Υπηρεσίας στις παρούσες συγκυρίες και η ανάρτηση των δράσεων των άλλων εθνικών αρχών ανταγωνισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας αυτής είναι επίσης η δημιουργία ενός κόμβου συγκέντρωσης των ερωτημάτων φορέων και επιχειρήσεων  σχετικά με πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν και τη συμβατότητα αυτών με το δίκαιο ανταγωνισμού και η άμεση ανταπόκρισή της σε αυτά.

H ΕΑ αντιλαμβάνεται ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν την λειτουργία και την οργάνωσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στη σημαντική μεταβολή των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης στην αγορά, ώστε να εξασφαλίσουν  την οικονομική επιβίωσή τους κατά το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, που όλοι ελπίζουμε να είναι σύντομο. 

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η γενική αβεβαιότητα που επικρατεί δεν πρέπει ωστόσο να οδηγήσουν σε αποκλίνουσες ή/και παραβατικές συμπεριφορές όπως υπερβολικές ανατιμήσεις ή παράνομες συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων εις βάρος των καταναλωτών και του δημοσίου συμφέροντος. 

Στην ειδική ιστοσελίδα της Ομάδας Κρούσης Covid-19_Competition της Ε.Α. επιχειρήσεις, πολίτες και φορείς μπορούν να:

Για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναφέροντας το όνομά σας, την ιδιότητά σας και τηλέφωνο επικοινωνίας, είτε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα 210 8809241, 697 8020662 και 210 8809219 κατά τις ώρες 10:00π.μ. με 12:00μ.μ.

Για επικοινωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης με το Γραφείο Προέδρου, Αντιπροέδρου και Εισηγητών, καλείτε  στο τηλέφωνο 210 – 8809202.

 

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!