Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου - Τηλεργασία και αναπροσαρμογή των ωρών λειτουργίας για το κοινό

Θέμα: Τηλεργασία και αναπροσαρμογή των ωρών λειτουργίας για το κοινό

Σε συνέχεια του διαγγέλματος του κ. Πρωθυπουργού  της 22 Μαρτίου 2020 που αφορά στον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι  η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) αναπροσαρμόζει τη λειτουργία της με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων στον τομέα αυτό. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑ ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και της απαγόρευσης κυκλοφορίας (ιδίως από σήμερα Δευτέρα, 23/03/2020 και έως τη Δευτέρα, 06/04/2020 και ώρα 18:00μ.μ., εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η μετάβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες) με απόφασή της, ορίζει, για την ως άνω περίοδο τα εξής) με απόφασή της η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ορίζει, για την περίοδο από την Τρίτη, 20/03/2020 έως και την  Πέμπτη, 30/04/2020 τα εξής: 

Α) Η ΕΑ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. 

 

Β) Η κατάθεση εγγράφων με φυσική παρουσία ή με ταχυδρομείο δεν θα είναι πλέον εφικτή. Για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, οι συναλλασσόμενοι με την Επιτροπή, για υποθέσεις τους, καλούνται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  για κατάθεση εγγράφων στην ΕΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για κατάθεση γνωστοποιήσεων συγκεντρώσεων 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για κατάθεση καταγγελιών

ή μέσω της φόρμας στο https://epant.gr/contact-us.html για κατάθεση γενικών ερωτημάτων ή αιτημάτων πληροφόρησης

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το έγγραφο τους.

Για την παράδοση της έγχαρτης μορφής των εγγράφων οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν εν ευθέτω χρόνο.

Για την άμεση πληροφόρησή τους, οι συναλλασσόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑ https://www.epant.gr, μέσω της οποίας δύνανται να υποβάλλουν https://www.epant.gr/contact-us.html , γενικά ερωτήματα ή αιτήματα πληροφόρησης.

 

Γ) Η επικοινωνία με τη Γενική Διεύθυνση μπορεί να πραγματοποιείται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (βλ. κατάλογο ηλεκτρονικών δ/νσεων προσωπικού https://epant.gr/ea/prosopiko.html), είτε στους κάτωθι αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων:

Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού

Πρωτόκολλο: 210 – 8809139 ή 210-8809331

Δ/νση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης: 210 – 8809209

Α΄Δ/νση Οικονομικής Τεκμηρίωσης: 210 – 8809236

Β΄Δ/νση Οικονομικής Τεκμηρίωσης: 210 – 8809217

Δ/νση Νομικής Τεκμηρίωσης: 210 – 8809248

Επιτροπή

Γραφείο Προέδρου, Αντιπροέδρου και Εισηγητών: 210 – 8809202

Γραμματεία ΕΑ: 210 – 8809215 ή 210-8809212 (για θέματα οργάνωσης ακροαματικών διαδικασιών και θεμάτων της Ολομέλειας της Επιτροπής)

 

Δ) Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της ΕΑ θα εργάζεται εξ αποστάσεως, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, ιδίως κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα και περιορισμοί ενόψει της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η Επιτροπή υπήρξε από τις πρώτες δημόσιες αρχές που εγκατέστησαν ειδικά λογισμικά τηλεργασίας και τηλεδιασκέψεων υψηλής αποδοτικότητας, ήδη τους τελευταίους 3 μήνες, εκμεταλλευόμενη πλήρως τις δυνατότητες που της παρέχει η ψηφιακή εποχή. Σκοπός μας είναι η δραματική κρίση που περνάμε ως χώρα να οδηγήσει στην ταχύτατη ολοκλήρωση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της Επιτροπής το οποίο άρχισε τον Σεπτέμβριο 2019, και το οποίο δυστυχώς ξεκίνησε από μηδενική βάση, ώστε η ΕΑ να αποτελέσει παράδειγμα για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την προστασία της υγείας των εργαζομένων, διασφαλίζεται ότι η ΕΑ θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο και τη λειτουργίας της για τη διασφάλιση των δημόσιων σκοπών που αυτή επιτελεί και υπηρετεί.

 

Ε) Οι εκ του νόμου δεσμευτικές προθεσμίες εξακολουθούν να ισχύουν στις εργασίες της ΕΑ και η ΕΑ θα εξακολουθήσει να επιτελεί το έργο της, να εξετάζει τις υποθέσεις της (συμπεριλαμβανομένων και των συγκεντρώσεων) και να λαμβάνει αποφάσεις – μέσω και της άμεσης προσαρμογής του προσωπικού της σε εξ αποστάσεως εργασίας. Ταυτόχρονα, θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τα χρονοδιαγράμματα, παρέχοντας, όπου επιτρέπεται, παράταση προθεσμιών. Κάθε τροποποίηση θα κοινοποιείται στα ενδιαφερόμενα μέρη και θα αναρτάται δημόσια στην ιστοσελίδα της ΕΑ.

 

ΣΤ) Η Ολομέλεια της ΕΑ θα διεξάγει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις και διασκέψεις μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης κατόπιν πιστοποίησης των χρηστών.

 

Ζ) Όλες οι εργασίες που απαιτούν ομαδική συνδρομή των στελεχών της ΕΑ θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων ή μέσω τηλεφώνου. Το προσωπικό της ΕΑ μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να συμμετέχει σε συναντήσεις ενώ εργάζεται εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων των συναλλασσομένων της ΕΑ. 

 

Η) Η ΕΑ θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης να ασκεί τις ελεγκτικές αρμοδιότητές της, διενεργώντας μέτρα έρευνας (συμπεριλαμβανομένων και επιτόπιων ελέγχων), όπου και όταν αυτό παρίσταται αναγκαίο για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού. Το προσωπικό σε τηλεργασία θα δύναται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους μέτρα έρευνας, εάν υπάρξει ανάγκη, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο που έχει ορίσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ΕΑ θα επανέλθει με νεότερες σχετικές ανακοινώσεις εφόσον οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

 

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!