Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου - Έγκριση συγκέντρωσης

Θέμα: Έγκριση της συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη   Εταιρεία  Αλυσίδας Καταστημάτων» από το συνεταιρισμό «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης».

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 18.02.2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 701/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση από το συνεταιρισμό «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης» του 75% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη   Εταιρεία  Αλυσίδας Καταστημάτων», οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε επίπεδο διανομής (δηλ. αγορά λιανικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών καθημερινής χρήσης μέσω υπεραγορών, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και εκπτωτικών καταστημάτων), η οποία από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνει κατ’ αρχήν όλη την ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια τους νομούς Χανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και τις νήσους Πάρος, Νάξος, Τήνος, Σύρος, Μήλος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Χίος και Κέρκυρα, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Διεύθυνση

Αθήνα