Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου - Παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού

Θέμα: Παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού από εταιρίες συμφερόντων των αδελφών ΧΟΝΤΟΥ

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.), με ομόφωνη απόφασή της, έκρινε ότι η εταιρία ΧΟΝΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ παραβίασε το άρθρο 1 ν. 703/77, όπως ίσχυε, και το άρθρο 81 ΣυνθΕΚ (νυν 101 ΣΛΕΕ), με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη περί καθορισμού τιμών λιανικής και ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών, κατά την έννοια των εν λόγω διατάξεων, για το χρονικό διάστημα από 01.7.2003 έως και 30.06.2006 και επέβαλε σε αυτήν πρόστιμο ύψους (153.726,77 €).

Έκρινε, επίσης, ότι η εταιρία «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ» παραβίασε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τις αυτές ως άνω διατάξεις, με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη (καθορισμός τιμών) και της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, σύσταση ώστε αυτή στο μέλλον να μην προβαίνει προς το δίκτυό της, άμεσα ή έμμεσα, σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης.

Σημειώνεται, ότι οι ως άνω εταιρίες δεν εντάχθηκαν, όπως οι λοιπές εταιρίες Χόντου, στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, η πρώτη λόγω επιλογής και η δεύτερη καθ’ ό μέρος αφορά την κάθετη σύμπραξη.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2021 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!