Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου – Έγκριση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την DIORAMA INVESTMENTS II επί της LEADER

Θέμα: Έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από τον Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων «DIORAMA INVESTMENTS II RAIF, S.C.A.» επί της εταιρείας με την επωνυμία «LEADER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ».

H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η οποία έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα (Απόφαση 831/2023) την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από τον Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων «DIORAMA INVESTMENTS II RAIF, S.C.A.» (DIORAMMA II), τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία με την επωνυμία «DECA INVESTMENTS Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων» (DECA) επί της εταιρείας με την επωνυμία «LEADER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ» (LEADER), κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η DECA είναι εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) και διαχειρίζεται τους ΟΕΕ «Diorama Investments SICAR» («Diorama») και DIORAMA II. Η Diorama διατηρεί ελέγχουσες συμμετοχές σε εταιρείες δραστηριοποιούμενες σε επιμέρους αγορές των κλάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, κατασκευής χάρτινων συσκευασιών, τροφίμων περιλαμβανομένων τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων βουτύρου / μαργαρίνης και ζυθοποιίας. Η LEADER είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση, αποθήκευση, τυποποίηση, διανομή και εμπορία, κυρίως γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων καθώς και προϊόντων βουτύρου / μαργαρίνης και αλίπαστων.

Οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές. 

Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!