Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου - Έναρξη εργασιών Διαμεσολαβητή για εποπτεία επιβαλλόμενων μέτρων

Θέμα: Έναρξη εργασιών του Διαμεσολαβητή για την εποπτεία των επιβαλλόμενων μέτρων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγορά διανομής Έντυπου Τύπου. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) προέβη στον διορισμό της εταιρείας  συμβούλων «Bee Group AE», ως Διαμεσολαβητή (Ombudsman) για την εποπτεία των επιβαλλόμενων από την ΕΑ μέτρων στην αγορά διανομής Έντυπου Τύπου, σε συνέχεια της Απόφασης υπ. αριθ. 768/2022 της Επιτροπής. 

Σκοπός του ορισμού του Διαμεσολαβητή είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων στην αλυσίδα διανομής Έντυπου Τύπου, η οποία είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη λειτουργία του κλάδου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται τόσο στην χρησιμοποιούμενη τεχνολογία όσο και στα εφαρμοζόμενα επιχειρηματικά μοντέλα. 

Ο Διαμεσολαβητής θα συνεισφέρει στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην αγορά από την ΕΑ αφενός εκτελώντας καθήκοντα προέδρου και συντονιστή της Συμβουλευτικής Επιτροπής που θα συσταθεί με συμμετέχοντες εκπροσώπους του κλάδου, αφετέρου επιβλέποντας την τήρηση των υποχρεώσεων του Πρακτορείου Διανομής Τύπου κι ενημερώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ΕΑ για τις συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο και την πολιτική ουδετερότητας του Πρακτορείου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Διαμεσολαβητής οφείλει να συστήσει τη Συμβουλευτική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν ένδεκα εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών του κλάδου ως εξής: δύο εκπρόσωποι από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, πέντε εκπρόσωποι από εκδοτικές επιχειρήσεις του κλάδου, δύο εκπρόσωποι υποπρακτόρων/εφημεριδοπωλών και δύο εκπρόσωποι τελικών σημείων πώλησης/ περιπτέρων. 

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!