Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Εργασίας στελεχών της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt)

Έκθεση εικόνων

Click to enlarge image hcc_germany_24_10_22_0.JPG

Επίσκεψη Εργασίας στελεχών της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt) στην Αθήνα στις 20-24 Οκτωβρίου 2023

Θέμα: Επίσκεψη Εργασίας στελεχών της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt) στην Αθήνα στις 20-24 Οκτωβρίου 2023

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), στο πλαίσιο των δράσεων της για την προώθηση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, δέχτηκε επίσκεψη εργασίας 33 στελεχών της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt) στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού.

Η επίσκεψη εργασίας έλαβε χώρα από την Παρασκευή 20 έως και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Γερμανικής Αρχής Ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οργανώθηκε επίσκεψη στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, με πραγματοποίηση παρουσιάσεων από διακεκριμένους καθηγητές του δικαίου του ανταγωνισμού. Στις 23 και 24 Οκτωβρίου η επίσκεψη εργασίας  πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο, μέλη της Ολομέλειας της ΕΑ και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΑ. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των στελεχών της Γερμανικής αρχής πάνω σε θέματα αναφορικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας  του ελεύθερου ανταγωνισμού, τη νομολογία,  την πρακτική της ΕΑ στην αντιμετώπιση και χειρισμό σημαντικών θεμάτων που άπτονται του δικαίου του ανταγωνισμού καθώς και η ανταλλαγή σχετικών εμπειριών και απόψεων μεταξύ των δύο Αρχών ανταγωνισμού, και η παρουσίαση των καινοτόμων δραστηριοτήτων της ΕΑ στους τομείς της ψηφιακής παρακολούθησης των αγορών, τη βιώσιμη ανάπτυξη κλπ.

Η πραγματοποίηση της επίσκεψης εργασίας εντάσσεται στα πλαίσια των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία έτη η Ε.Α. για την ενίσχυση της συνεργασίας της με άλλες αρχές ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο και τη διεθνή αναγνώριση του έργου της τα τελευταία έτη.

Περισσότερα για τις διεθνείς συνεργασίες και δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική ιστοσελίδα της.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!