Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου - ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ EΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TOY ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ICN)

Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ EΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TOY ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - INTERNATIONAL COMPETITION NETWORK (ICN)

Στις 18.10.2023 ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (International Competition Network - ICN) η επιλογή της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) στο Προεδρείο της ομάδας εργασίας «Αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού (Agency Effectiveness Working Group - AEWG)» του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, μαζί με τις Αρχές Ανταγωνισμού της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και του Μεξικού.  Το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 140 Αρχές Ανταγωνισμού στοχεύει στην προώθηση της σύγκλησης μεταξύ των νομοθεσιών και πολιτικών του ανταγωνισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των Αρχών Ανταγωνισμού. Τα ζητήματα που συζητούνται στο πλαίσιο του ICN παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο πρακτικό όσο και επιστημονικό και η ΕΑ  συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στις εργασίες του. 

Στόχος της ομάδας εργασίας AEWG είναι ο προσδιορισμός των βασικών στοιχείων για την εύρυθμη λειτουργία των Αρχών Ανταγωνισμού, και η ανάπτυξη και διάδοση ορθών πρακτικών για τη στρατηγική, τον προγραμματισμό για την αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού. 

Επισημαίνεται ότι η είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού επελέγη σε Προεδρείο ομάδας εργασίας του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, γεγονός που είναι ιδιαίτερα τιμητικό και το οποίο σηματοδοτεί την αναγνώριση της ΕΑ σε διεθνές επίπεδο τα τελευταία έτη (βλ. μεταξύ άλλων, εκλογή Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννη Λιανού,  ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α. από το 2021 έως σήμερα, επιλογή Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννη Λιανού,  στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την εφαρμογή της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) κτλ), ενισχύοντας έτσι την διεθνή παρουσία και τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα για τις διεθνείς δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική ιστοσελίδα της.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!