Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 7ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ECN DIGITAL INVESTIGATION & ARTIFICIAL INTELLIGENCE ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έκθεση εικόνων

Θέμα: Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού ECN Digital Investigation & Artificial Intelligence στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 7η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού (ECN) Digital Investigation & Artificial Intelligence στην οποία λαμβάνουν μέρος στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εκπρόσωποι των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνδιοργανώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού  και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η Ομάδα Εργασίας, που δημιουργήθηκε εντός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού, για την Ψηφιακή Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη "DIAI" έχει σκοπό τη βελτίωση της αμοιβαίας ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα της Ψηφιακής Έρευνας (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εργαλείων eDiscovery και IT Forensics) και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και συνεδριάζει κάθε εξάμηνο.

Στην 7η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας συμμετείχαν άνω των 40 εκπροσώπων των Αρχών Ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι από τoν Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και την Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού (ECN) αποτελεί το επίσημο φόρουμ συζήτησης και συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την ομοιόμορφη εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού εντός της ενιαίας αγοράς. Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του ECN και συνεργάζεται με άλλες Εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γενικά ή τομεακά θέματα στο πλαίσιο των ομάδων εργασίας του ECN.

Περισσότερα για τις διεθνείς συνεργασίες και δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική ιστοσελίδα της.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!