Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου - Οργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου ASCOLA 2023 στην Αθήνα

Θέμα: Οργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου ASCOLA 2023 στην Αθήνα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συνδιοργάνωσαν εφέτος (Καθηγητής Ι. Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μικρουλέα, και Αν. Καθηγητής Εμμανουήλ Μαστρομανώλης) το Διεθνές Συνέδριο ASCOLA(Αcademic Society for Competition Law). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 29 Ιουνίου 2023 έως και την 1η Ιουλίου 2023. 

Το συνέδριο της ASCOLA και αποτελεί ακαδημαϊκό ορόσημο και είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα συνέδρια με θέμα τον ανταγωνισμό που διοργανώνονται παγκοσμίως σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία  πάνω από 200 συνέδρων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρώην ChiefEconomist της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πρόεδροι Αρχών Ανταγωνισμού έτερων κρατών μελών καθώς και ακαδημαϊκοί που διδάσκουν σε εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Η ASCOLA, ιδρύθηκε στο Μόναχο, στο Max Planck Institute for Innovation and Competition, το 2003, με σκοπό να ενώσει αρκετές εκατοντάδες ερευνητές και μελετητές από όλες τις ηπείρους με κύρια θέματα συζήτησης το αντιμονοπωλιακό δίκαιο, την οικονομία και την πολιτική ανταγωνισμού. 

Περισσότερα σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου η οποία δημιουργήθηκε από το Τμήμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑ, https://ascola2023uoa.epant.gr/

Στο συγκεκριμένο συνέδριο βασικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Oliver Guersent, ενώ το συνέδριο χαιρέτισε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καθηγητής κ. Λίνος Σισιλιάνος, καθώς επίσης καθηγητές των Πανεπιστημίων της Ελλάδος και του εξωτερικού και υψηλόβαθμα στελέχη των Επιτροπών Ανταγωνισμού του εξωτερικού. 

Στο συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχαν ενεργά στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αποτελεί μέρος των εντατικών προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία τέσσερα έτη, από τη Διοίκηση, για την κατάρτιση και αναβάθμιση του προσωπικού της ΕΑ.

Περισσότερα για τις διεθνείς συνεργασίες και δράσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορείτε να διαβάσετε στην ειδική ιστοσελίδα της.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!