Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023

Δελτίο Τύπου - Eκπρόθεσμη υποβολή γνωστοποίησης συγκέντρωσης

Θέμα: Εξέταση Εισήγησης επί της εκπρόθεσμης υποβολής γνωστοποίησης συγκέντρωσης, που επιφέρει μεταβολή στον έλεγχο επί της εταιρείας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε..

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), θα συνεδριάσει σε Τμήμα, στις 13 Ιουλίου 2023 για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, επί της εκπρόθεσμης υποβολής γνωστοποίησης συγκέντρωσης,  σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 4 σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2 του Ν.3959/2011, που επιφέρει μεταβολή στον έλεγχο επί της εταιρείας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε..

Σύμφωνα με την Εισήγηση προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ επί της ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 803/2022 Απόφαση της) , κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και να επιβληθεί στην ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ως υπόχρεη σε γνωστοποίηση, πρόστιμο,  κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 του Ν. 3959/2011.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας τις απόψεις της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. όσο και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!