Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023

Δελτίο Τύπου - Έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την «INNOVIS PHARMA AEBE » επί τμήματος της «GAP S.A ».

Θέμα:  : Έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρίας GAP S.A 

Στις 5 Μαΐου 2023, σε συνεδρίαση της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 817/2023 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρίας ΓΚΑΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, με διακριτικό τίτλο GAP S.A., κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της INNOVIS είναι η εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, η προώθηση τους για λογαριασμό τρίτων καθώς και η εμπορία καλλυντικών προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η GAP δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών και βιταμινούχων σκευασμάτων καθώς και συμπληρω­μάτων διατροφής.

Δια της συγκέντρωσης, η INNOVIS αποκτά τα απαραίτητα δικαιώματα-άυλα περιουσιακά στοιχεία για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που επί του παρόντος εμπορεύεται η GAP.

Η συγκέντρωση έχει οριζόντια διάσταση, αφορώσα επιμέρους σχετικές αγορές φαρμακευτικών σκευασμάτων. Παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η ΕΑ έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!