Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου – Εξέταση της πρότασης δεσμεύσεων του ομίλου ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ

Θέμα: Εξέταση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πρότασης δεσμεύσεων του ομίλου ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ) στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για τυχόν παραβάσεις των άρθρων 1 του Ν. 3959/2011, καθώς και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ (αγορά διανομής) 

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, για να εξετάσει – κατόπιν σχετικής εισήγησης - τις προτεινόμενες, από τον όμιλο ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ  δεσμεύσεις, που αφορούν τις πιθανολογούμενες παραβάσεις, των άρθρων 1 του Ν. 3959/2011 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάσει εάν η υποβληθείσα πρόταση δεσμεύσεων του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ είναι σύμφωνη με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αποδοχής δεσμεύσεων, επί των πιθανολογούμενων κατά τη σχετική εισήγηση προβλημάτων ανταγωνισμού. Από τα ευρήματα του ελέγχου προέκυψαν επικοινωνίες, οι οποίες αναφέρονται σε προτροπή για μη λειτουργία καταστημάτων ενός μέλους του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ σε γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί άλλο μέλος. Τα ευρήματα αυτά ενδέχεται να αναφέρονται σε πρακτική περιορισμού του ανταγωνισμού, η οποία κατατείνει σε γεωγραφική κατανομή των αγορών.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι προτεινόμενες από τον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ δεσμεύσεις επιλύουν αποτελεσματικά τα πιθανολογούμενα προβλήματα ανταγωνισμού οδηγώντας σε άμεση αποκατάσταση των συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!