Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Αρχές Ανταγωνισμού: η σύνοδος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού ξεκινά στη Ρώμη

Θέμα: Αρχές Ανταγωνισμού: η σύνοδος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού ξεκινά στη Ρώμη

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, υπό την προεδρία του Roberto Rustichelli, διοργανώνει την ετήσια σύνοδο, με τη συμμετοχή 25 Αρχών.

Η σύνοδος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού (ECA), του άτυπου δικτύου στο οποίο μετέχουν οι Ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού, που συμπίπτει με την εικοστή επέτειο από την ίδρυσή της, ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού (AGCM), θα παραστεί ο Πρόεδρος της AGCM, Roberto Rustichelli, και οι επικεφαλής των Αρχών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Δανίας, της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), της Εσθονίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Τα μέλη των 25 αρχών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό και ιδίως την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, τη νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση της ψηφιακής οικονομίας (επί του παρόντος, υπό συζήτηση από τους νομοθέτες της ΕΕ) και τη σχέση μεταξύ της πολιτικής ανταγωνισμού και των στόχων βιωσιμότητας. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός θα συμμετέχει ως ομιλητής στο πάνελ για τη σχέση μεταξύ της πολιτικής ανταγωνισμού και των στόχων βιωσιμότητας.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!