Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Μνημόνιο Συνεργασίας Επιτροπής Ανταγωνισμού - Πανεπιστημίου Αιγαίου

Θέμα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του  Πανεπιστημίου Αιγαίου, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Καθηγητή κ. Ιωάννη Λιανό και την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη για την εδραίωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών. 

Προτεραιότητα δόθηκε στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές με σκοπό τη δημιουργία ψηφιακού χώρου και εφαρμογής για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των πολιτών (citizens science) στην παρακολούθηση της λειτουργίας των σχετικών αγορών. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πληθυσμών και ιδιαίτερα των φοιτητών και ερευνητών σε θέματα υγιούς ανταγωνισμού. 

Η ομάδα θα εργαστεί, μεταξύ άλλων, για την επέκταση της πλατφόρμας HCC Economic Intelligence της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην επεξεργασία στοιχείων από τις τιμές που εφαρμόζονται στις ακτοπλοϊκές και στις πορθμειακές διασυνδέσεις στην ελληνική επικράτεια δημιουργώντας μία βάση δεδομένων και ειδικών αλγόριθμων επεξεργασίας δεδομένων (data analytics) σε real time, η οποία επίσης θα στηρίζεται σε μία εφαρμογή (app) που θα αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την οποία θα τροφοδοτούν με τιμοληψία οι πολίτες και καταναλωτές με σκοπό επίσης να επιτευχθεί και η συνειδητοποίηση των πολιτών έναντι αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών (competition advocacy).

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8.1.2021 η συντονίστρια των ενεργειών καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, η οποία παρουσίασε τα βασικά σημεία της συνεργασίας και στην οποία αποφασίστηκαν οι κοινές δράσεις για το 2021, ενώ επίσης αντάλλαξε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής το υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!