Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024

Απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες MORE και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επί της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

Την 1 Ιουλίου 2024 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση, δυνάμει της οποίας η εταιρεία με την επωνυμία «MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (εφεξής η «MORE»), που ανήκει στον Όμιλο «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ», και η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»), που ανήκει στον Όμιλο «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», πρόκειται να αποκτήσουν κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Μ.Α.Ε.» (εφεξής «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ»), η οποία επί του παρόντος αποτελεί κατά 100% θυγατρική και τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Σχετικός οικονομικός κλάδος της γνωστοποιούμενης συγκέντρωσης είναι ο κλάδος ηλεκτρικής ενέργειας και, ειδικότερα, η αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, στην οποία θα δραστηριοποιείται η ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ έχει, μεταξύ άλλων, ως καταστατικό σκοπό την κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Η MORE δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και λειτουργεί έως σήμερα αιολικά/φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 839 MW. 

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, φωτοβολταίκών πάρκων, καθώς και άλλων ΑΠΕ.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!