Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024

Απόκτηση κοινού ελέγχου επί υπό σύσταση εταιρείας από τις εταιρείες ΤΕΜΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

Στις 19.01.2024 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η από 22 Δεκεμβρίου 2023 Συμφωνία Μετόχων μεταξύ των εταιρειών: «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΤΕΜΕΣ»), «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ Α.Ε (“ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ”), «STERNER STENHUS GREECE AB» KAI “MARAMINA LTD” δυνάμει της οποίας η ΤΕΜΕΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ θα αποκτήσουν μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 25% και 60% αντίστοιχα στο μετοχικό κεφάλαιο ανώνυμης εταιρείας η οποία θα συσταθεί από τους συμβαλλόμενους στην ως άνω Συμφωνία Μετόχων («ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και θα αποκτήσουν με τον τρόπο αυτό από κοινού τον έλεγχο της ΚΟΙΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 

Η ΤΕΜΕΣ είναι προεχόντως ξενοδοχειακή επιχείρηση, ελεγχόμενη (σε ποσοστό 75,25% περίπου) από τους κ.κ. Αχιλλέα, Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, τεσσάρων (4) ξενοδοχείων πέντε (5*) αστέρων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων στη Μεσσηνία. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ είναι ανώνυμη εταιρεία συμμετοχών και επενδύσεων με έδρα την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, μεταξύ άλλων, στην οινοποιία και στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών. 

Η ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα έχει ως καταστατικό σκοπό, μεταξύ άλλων, την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών σε εκτάσεις που θα μισθωθούν προς το σκοπό αυτό, την παραγωγή και εμπορία εμφιαλωμένων οίνων και τη μελλοντική λειτουργία οινοποιείου, συμπεριλαμβανομένου χώρου εστίασης που θα λειτουργήσει εντός αυτού.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!