Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024

Απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας EUROMEDICA από τις εταιρείες STRIX και FARALLON

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

1. Στις 29.12.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία α) η «Strix Asset Management LTD.» (εφεξής «STRIX»), μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «Strix Holdings II L.P.» και β) η «FARALLON CAPITAL MANAGEMENT L.L.C. (εφεξής «FARALLON») αποκτούν τον κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «EUROMEDICA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ» (εφεξής «EUROMEDICA»). Η EUROMEDICA τελεί, επί του παρόντος, υπό τον κοινό έλεγχο των FARALLON και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων περιγράφονται κατωτέρω: 

(i) Η STRIX αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, με έμφαση τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Strix ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο επί της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., ιδιοκτήτριας της γενικής κλινικής Ερρίκος Ντυνάν.

(ii) Η FARALLON αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών και δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

(iii) Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα – πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!