Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023

Απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε. από Κοινοπραξία εταιρειών ελεγχόμενη από τον Όμιλο GRIMALDI

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

Στις 31.03.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η από 21.03.2023 σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών της εταιρείας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.» (ΟΛΗΓ), σύμφωνα με την οποία η κοινοπραξία των εταιρειών «GRIMALDI EUROMED S.p.A.», «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» θα αποκτήσει από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (ΤΑΙΠΕΔ) το 67% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ. 

Ο Όμιλος Grimaldi είναι ένας παγκόσμιος όμιλος logistics με έδρα την Ιταλία, που δραστηριοποιείται στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της παροχής υπηρεσιών logistics και της ναυτιλιακής πρακτόρευσης. Η ΟΛΗΓ έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής στα Σύβοτα. 

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!