Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου - Κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες (Fintech)

Θέμα: Αποστολή ερωτηματολογίου στο πλαίσιο της κλαδικής έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες (Fintech)

Στο πλαίσιο της κατ’ άρθρο 40 του ν. 3959/2011 κλαδικής έρευνας για τις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες  που διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και κατόπιν της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 30.10.2020 εστάλη ερωτηματολόγιο μέσω σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε παραδοσιακούς παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (π.χ. τράπεζες), νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) και FinTech Τεχνολογικές επιχειρήσεις (tech-companies) που δραστηριοποιούνται στην παροχή: 

  • Υπηρεσιών banking (τραπεζικής), 
  • Υπηρεσιών πληρωμών, δανειοδότησης, μικροπιστώσεις, P2P lending, crowdfunding, buy now-pay later,
  • Υπηρεσιών έκδοσης και παροχής κρυπτονομισμάτων,
  • Υπηρεσιών διαχείρισης ή/ και παροχής συμβουλών επένδυσης περιουσιακών στοιχείων (Wealth and Asset Management),
  • Υπηρεσιών προσωποποιημένης διαχείρισης οικονομικών στοιχείων (Personal Finance Management),
  • Ασφαλιστικών υπηρεσιών (InsurTech)
  • Τεχνολογικών υπηρεσιών

Η συμβολή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο θα μας είναι πολύτιμη για να χαρτογραφήσουμε τις ανταγωνιστικές συνθήκες στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες και να εντοπίσουμε τυχόν δυσλειτουργίες, προκειμένου, με το πέρας της έρευνας, να καταθέσουμε προτάσεις και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της λειτουργίας του ανταγωνισμού, προς όφελος των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της κλαδικής έρευνας για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων για την αγορά και η ταυτότητα των επιχειρήσεων που θα απαντήσουν θα χαρακτηριστεί ως απόρρητη από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. 

Το ερωτηματολόγιο και η επεξεργασία των απαντήσεων υλοποιείται από τη Δ' Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε συνεργασία με τον εμπειρογνώμονα καθηγητή Μάρκο Ζαχαριάδη Professor & Greensill Chair at Alliance Manchester Business School, University of Manchester & member of the World Economic Forum’s Council on Responsive Financial Systems.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλείστε να επικοινωνήσετε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..