Καλλιόπη Μπενετάτου

Αντιπρόεδρος της Ε.Α.

Οικονομολόγος, Δρ. Οικονομικών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καλλιόπη Μπενετάτου

Η Καλλιόπη Μπενετάτου έχει εργασθεί σε θέματα οικονομικών του δικαίου του ανταγωνισμού τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει εργασθεί ως ειδικός επιστήμονας – οικονομολόγος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2004.

Πριν το διορισμό της ως Αντιπρόεδρος - μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2019, κατείχε τη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος (2009-2011, 2019) και της Προϊσταμένης (2011-2019) της Α΄ Οικονομικής Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και στο Τμήμα Πολιτικής Προώθησης Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) με εξειδίκευση στον ανταγωνισμό και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Ο.Π.Α.

Την περίοδο 1998-2004 είχε εργαστεί ως  Προϊσταμένη του Τμήματος Budgeting & Reporting Ομίλου επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στην  Ελλάδα  και  το εξωτερικό, ενώ το 1998 ως ερευνήτρια σε θέματα σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στους επιστημονικούς τομείς της εφαρμοσμένης και θεωρητικής βιομηχανικής οργάνωσης, των οικονομικών του δικαίου του ανταγωνισμού και της εφαρμογής της πολιτικής ανταγωνισμού. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε θέματα σχετικά με τα οικονομικά του ανταγωνισμού.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2022 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!